Tennisarmbåge

Behandla både kroniska och tillfälliga smärttillstånd i kroppen.

Tennisarmbåge

Förkorta tiden för återhämtning med INDIBA Elektroterapi

Tennisarmbåge

Tennis är absolut inte den vanligaste orsaken till just denna diagnos. Vid tennisarmbåge sitter smärtan på utsidan av armbågen och smärtan blir värre av att handleden böjs uppåt t ex. Utstrålande smärta ner mot underarm och hand förekommer. Problemet beror vanligen på grund av överbelastning av underarmens muskler och seninfästningar vilket kan ske vid upprepade ensidiga rörelser eller statiska belastningar. I träningsformer med mycket greppstyrka kan smärta uppstå och belastningen ökas för snabbt.
Vid misstanke om tennisarmbåge brukar jag undersöka med diagnostiskt ultraljud för att säkerställa diagnosen och bedöma storleken av skadan. Behandling sker med stötvåg eller Indiba och vi går även igenom vettiga rehabövningar. I grund och botten handlar det om att stärka underarmens muskler för att de ska klara högre
belastning.
– Smärta på knölen på utsidan av armbågen?
– Gör ont att lyfta lätta grejer som kaffekopp eller mjölkpaket?
– Tappar du kraften i greppet? Tappar saker som du ska lyfta?
– Blir värre av arbete vid tangentbord?

Om Micke Sandberg

Som naprapat i Eskilstuna gör jag allt för att hjälpa mina patienter tillbaka till en smärtfri vardag. Jag behandlar dig som tränar och är aktiv men även dig som valt att inte vara aktiv. Kanske kan jag få dig till att bli mer aktiv genom att behandla det som skapar smärta hos dig! Ont i ryggen, nacken, axlar, höfter, knän, hälsenor eller fötter, din naprapat i Eskilstuna finns här för dig!

Kontakta mig

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig till mig!

Adress:
Verkstadsgatan 2 Munktellstaden, 633 42 Eskilstuna

Telefon:

0734-13 88 64