Knäsmärta

Akut smärta eller långvarig smärta i knät? Jag undersöker ditt knä och gör mitt bästa för att du ska få en diagnos och därefter behandling och träningsråd.

Knäsmärta

Akut smärta eller långvarig smärta i knät? Jag undersöker ditt knä och gör mitt bästa för att du ska få en diagnos och därefter behandling och träningsråd.

Knäsmärta

Smärta i knät kan bero på många olika saker men en vanlig orsak är överbelastning av knät och omgivande strukturer. Om man snabbt ökar belastningen vid styrketräning eller börjar löpträna utan att först träna upp musklerna runt knät kommer ofta smärtan.
Några av de vanligaste diagnoserna är:
– Löparknä är en smärta på utsidan av knät som hänger ihop med senstråk på utsidan av knät som ska glida över sin passage. Vanligtvis uppkommer smärtan efter en tids löpning och det kan göra så ont att löparen måste avbryta sin aktivitet. Behandling sker med stötvåg eller Indiba och genomgång av rehabövningar.
– Hopparknä är smärta i patellarsenan precis nedanför knäskålen. Beror vanligen på överbelastning av framsida lår som ger tendinos i senan vilket innebär en förtjockning av senan med en eventuell kärlinväxt som skapar smärta vid belastning. Undersökning sker med ultraljudsdiagnostik och behandlas med stötvåg eller Indiba och korrekta rehabövningar.
– Artros i knäleden är också relativt vanligt. Artros drabbar hela leden men det stora problemet är oftast att ledbrosket bryts ner och det skapar smärta. Medicinen är träning på rätt nivå. Behandling med Indiba Activ Cell Therapy kan minska smärtan i knät.

Om Micke Sandberg

Som naprapat i Eskilstuna gör jag allt för att hjälpa mina patienter tillbaka till en smärtfri vardag. Jag behandlar dig som tränar och är aktiv men även dig som valt att inte vara aktiv. Kanske kan jag få dig till att bli mer aktiv genom att behandla det som skapar smärta hos dig! Ont i ryggen, nacken, axlar, höfter, knän, hälsenor eller fötter, din naprapat i Eskilstuna finns här för dig!

Kontakta mig

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig till mig!

Adress:
c/o Stiga Sports Padel Center,
Mått Johanssons Väg 50,
633 46 Eskilstuna

Telefon:

0734-13 88 64